Хората със старомодни идеи често се страхуват от промяната. Това написа в социалните мрежи Стилиян Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов за президент на Българския футболен съюз. Бившият национал излезе с позиция във връзка с информацията, че родната централа възражда класически турнир, на който ЦСКА си е набелязал легендата Христо Стоичков.

Ето какво написа той във Фейсбук:

"Еееее, вие измислихте нещо иновативно, върнахте ни няколко десетилетия назад. В крак с времето ли се движим.

Хора със старомодни идеи, забавящи процеса на иновация в така или иначе изостаналия процес в българския футбол поради няколко причини!

Съпротива срещу промяната - хората със старомодни идеи често се страхуват от промяната и това забавя процеса на иновация. Предпочитат статуквото, да се противопоставят на приемането на нови технологии, идеи и да предизвикат нуждата от промяна.

Липсата на адаптивност във нашето пълно с отличници БФС с изтекъл мандат много отдавна.Отличници, работещи със старомодни идеи и методи, които отдавна са изгубили своята адаптивност. Тази група от хора, отправящи закани към клубовете чрез техните зависими областни и зонални, внасящи страх, не са свикнали с променящите се нужди на футболната индустрията. А това води до липса на комуникация и надграждане.

Страхът от провал в новостите изключва поемане на риск и експериментиране с нови идеи. БФС със старомодни си идеи се страхуват от провал и са по-малко склонни да поемат рискове, задушавайки иновативните процеси. Рискове, които застрашават зависимостите и обещанията им към определени хора.

В едно бързо заключение към съпротивата на индивидите в БФС срещу нови идеи, адаптивността, страхът от провал, липсата на прозрачност и неефективен начин на работа забавят темпото на прогреса в българския футбол. Нещо което ги мъчи и ги задушава. Защо ли задушава тези определени лица или малки групи които имат контрол или влияние върху нашата футболна федерация,въз основа на лични връзки или услуги, а не на заслуги или квалификации. Това води до липса на прозрачност, безпристрастност и отчетност, нечестна и несправедлива система, която облагодетелства малцина избрани за сметка на други. Тези зависими или приятелски организации подкопаха общественото доверие и да, навредиха на репутацията и развитието на футболната ни индустрия като цяло".