Янтра е поредното предизвикателство, с което Велислав Вуцов се захвана преди броени дни. Пред треньора стои трудната задача да спаси от изпадане отбора, който седем кръга преди края заема 14-ото място в класирането на Втора лига с 30 точки.

В интервю за DIEMA SPORT Вуцов разкри как се е стигнало до офертата на Янтра и защо е оптимист, че ще постигне целта пред отбора.

„Благодарен съм, че отново имам работа. Решението не бе взето за един ден. Още преди две седмици от ръководството ме потърсиха с оферта, но аз не исках да бъда неколегиален. Желев е добър треньор, свършил е добра работа, резултатите обаче бяха лоши и явно имаше нужда от промяна. Има психологически проблем, защото  отборът е почти на дъното. Но мисля, че момчетата осъзнават какво ни предстои. Затова искам да благодаря на хората, които ме поканиха и най-вече за търпението да ме изчакат.

Имам много сантименти в Янтра. Бил съм тук като играч, когато останахме в „А“ група. След това като треньор влязохме в „Б“ група, а и взехме Купата на Аматьорската футболна лига. Има и друго. На стадиона в Габрово има изрисувана само една фигура и тя е на Иван Вуцов.  Огромна е значимостта на баща ми за футбола в града. С тази фамилия съм длъжен да запазя професионалния статут на клуба. Желанието го имам, дано имам и късмет.

Договорът ми е до края на сезона, а какво ще се случва след това, ще говорим през лятото. На този етап да остана за по-дълго е в сферата на вероятностите. Имам и друга мисия – да помогна на организационното състояние на клуба. Приятно съм изненадан от това, което видях. Има много млади хора, които си вършат прекрасно работата. Кметът на Габрово е една прекрасна жена, която не е за уважение, а за тоталитаризъм направо“, обясни Вуцов.

Треньорът се върна и към предишния си престой начело на Янтра през 2002 г.

„Тогава бях напуснал Спартак Плевен и бях на почивка в Трявна. Навиха ме да поема Янтра и изкарах невероятно добър позитивен период – влязохме в „Б“ група и спечелихме финала за Аматьорската лига, побеждавайки един добре подготвен отбор като Родопа Смолян. Сега купи няма да взимаме, но трябва да останем в „Б“ група“, каза още Вуцов.

Дебютът му начело на Янтра ще е срещу бившия му отбор Крумовград.

„За мен е лоша съдба да дебютирам точно срещу  Крумовград. Не крия, че отидох там с голяма амбиция и смятам, че работих добре. Постигнахме добри резултати, но уговорката ни беше до Нова година и тогава преценихме, че нещата не ме удовлетворяват и се разделехме без драми и скандали. Честно казано, очаквах по-добро представяне на отбора през пролетта. Останах приятел с всички, но на терена нека победи по-добрият отбор“, заяви специалистът.

След месец Велислав ще има сблъсък и със Спортист Своге, в който играе синът му Петър Вуцов.

„Доволен съм от неговото представяне там, има подобрение в играта му, но притежава и по-сериозен потенциал. Трябва му повече постоянство, но в Своге намери добра почва. Нужно е още много да надгражда, но го поздравявам за начина, по който се труди. Стиска зъби и върви напред“, сигурен е треньорът.

Вуцов иска Янтра да завърши сезона с 42 точки.

„Всички казват, че при 38-39 точки се остава във Втора лига, но по-малко от 42 не ме устройва. Няма да съм удовлетворен, дори и да останем. Искам в оставащите седем мача да вземем 12 точки и не ме интересува по какъв начин. Убеден съм, че Янтра няма да е в последната четворка след края на сезона“, завърши Вуцов.