Съдия на голямото дерби днес ЦСКА - Лудогорец ще бъде Георги Кабаков. За него това е девето назначение на този сблъсък във всички турнири. 6 от досегашните 8 бяха за първенство и две за Купата.

Срещите за втория по значимост трофей са най-скандалните. Една от тях бе четвъртфиналът през 2017-а, завършил 2:1 за ЦСКА на „Армията“. В него бе отменен гол на Лудогорец със спорна засада. Много дискусии предизвика и положението, при което Александър Барт от ЦСКА, събори откъсващия се на чиста позиция Върджил Мисиджан. Кабаков даде фаул на границата на наказателното поле и санкционира френския бранител само с жълт картон, а „орлите“ искаха червен.

Останаха съмнения и дали нарушението не завърши вътре в наказателното поле. Така или иначе ЦСКА спечели с 2:1 и продължи напред. Другият мач за Купата при Кабаков, пак завърши с успех за ЦСКА с 2:1, но в Разград. Това бе полуфинал реванш през 2021-а. По-интересното тук е, че в този двубой Кабаков показа 19 картона, като изгони Алекс Сантана, Иван Турицов и треньора на „червените“ Любо Пенев.

Кабаков е ръководил и два решаващи мача за титлата между тези тимове. През 2012-а в последния кръг „орлите“ посрещнаха „червените“ и биха с 1:0. 7 години по-късно, макар и не в последния кръг, двата тима играха решаващ мач и на „Армията“. Той завърши 0:0, което устройваше Лудогорец. Али Соу пропусна дузпа, като би високо над вратата. След почивката Кабаков не посмя отново да посочи бялата точка, този път пред вратата на ЦСКА. Тогава Кристиян Малинов посече Марселиньо в наказателното поле, но сигнал не последва.

Кабаков свири и мачът през есента между двата отбора, който шампионите победиха с 2:1. В крайна сметка балансът е почти напълно равен във всички турнири – по три победи за двата отбора, но ЦСКА има едно попадение аванс при головата разлика.