Миналата събота се превърна в истински празник за Пловдив и единия от местните футболни грандове – Ботев. „Канарчетата“ се завърнаха в своя дом след почти 10 години. Дебютният мач на новия стадион „Христо Ботев“ приключи с победа 1:0 за Левски.

SportLive.bg потърси за мнение бившия селекционер на националния отбор на България и наставник на „сините“ Георги Дерменджиев. Постигналият най-големите си успехи с Лудогорец специалист има кратък престой и в Ботев Пловдив като помощник треньор през 2008-а година.

Той е и едно от постоянно спряганите имена за нов треньор на „жълто-черните“ винаги когато се заговори за рокада на поста при пловдивчани. Спечелилият три шампионски титли с Лудогорец специалист изрази мнението си за празника и продукцията, която съпътстваше откриването на новия стадион на Ботев Пловдив, като коментира и поредните информации, свързващи го с горещия треньорски стол при „канарчетата“.

-Г-н Дерменджиев, с какви впечатления останахте от двубоя между два от бившите Ви отбори – Левски и Ботев в Пловдив, съпътстван от еуфорията около откриването на новия стадион „Христо Ботев“?

- Левски си победиха с рутината и опита, който притежават. Аз мисля, че от играчите на Ботев Пловдив едва ли има някой, който да е играл пред толкова много публика и с такава отговорност пред феновете.

Напълно очаквано беше Левски да победи. Домакините имаха ситуации, но не вкараха. Футболът е на голове.

Щом си допуснал толкова елементарно попадение, в крайна сметка губиш.

-Гордеете ли се от факта, че родният Ви град се сдоби с такова модерно футболно съоръжение?

- Не само за Пловдив. Аз бих се гордял във всеки български град да има такива нови стадиони. Виждате за каква еуфория става въпрос, когато има едно съоръжение, което е ново и модерно.

Такъв стадион дава възможност на хората да отидат спокойно със семействата си – деца и жени, за да гледат мач. Това е важното за българския футбол и то ще подобри дори и неговото качество.

Мечта за всеки играч е да играе на такъв стадион, на такъв терен и пред пълни трибуни!

-Периодично Ви спрягат за треньор на Ботев Пловдив, а сега отново изплувахте като вариант за наставник на „канарчетатата“. Към момента има ли реални постъпки от клуба за евентуалното Ви ангажиране?

- Постоянно ме спрягат. За момента мога да кажа, че никой не ме е търсил. Не мога да коментирам плановете на Ботев Пловдив.

Отборът си има треньор. Постоянно се твърди, че в клуба може да променят политиката си и в бъдеще да назначат роден специалист.