Локомотив Пловдив удари с 1:0 Левски в среща от 30-ия кръг на Първа лига.

Единственото попадение в мача заби Джовани (60). 

С успеха играчите на Александър Томаш събраха актив от 50 точки и изместиха Славия от шестото място, докато Левски остава четвърти в подреждането с 4 точки повече от „черно-белите“. 


Първата интересна ситуация в мача дойде след 13 минути игра. Уелтън проби отляво и нанесе удар от малък ъгъл, но Динко Хоркаш внимаваше и улови.

Три минути по-късно Ерик Сорга взаимодейства с Димитър Илиев, който продължи към Бабакар Дион, а той стреля в долния десен ъгъл на вратата на „Левски“, но Пламен Андреев се намеси.

Темпото спадна в следващия четвърт час и до положения пред двете врати не се стигна. В 41-ата минута Уелтyн проби отляво, навлезе в наказателното поле и от малкото наказателно поле стреля, но Динко Хоркаш изби.

Във втората минута от добавеното време на първата част „Левски“ организира бърза контраатака, топката стигна до Ивелин Попов, който нанесе удар от около 25 метра, но Пиер Зебли застана на пътя на удара и предоврати опасността.

Три минути след това Рикардиньо отне топката от Георги Каракашев на дъгата на наказателното поле, пусна за Уелтън, който действа индивидуално и нанесе удар, но топката срещна бранител на домакините и след това Хоркаш улови.

В 49-ата минута Рикардиньо проби отляво и пусна към Роналдо, топката влезе във вратата на "смърфовете", но попадението не бе зачетено заради засада на Рикардиньо.

В 55-ата минута Марин Петков нанесе мощен удар от движение от дъгата, но не успя да уцели вратата. Това бе и последното отиграване в мача на младия футболист, който бе заменен от Илиян Стефанов.

Час игра след началото на двубоя „Локомотив“ излезе напред в резултата. Димитър Илиев стреля, топката стигна до Джовани, който нанесе удар в долния десен ъгъл и реализира за 1:0.

В 65-ата минута се стигна до ново положение за „Левски“. След разбъркване от корнер топката стигна до Рикардиньо, който от около два метра стреля, а Хоркаш отново демонстрира брилянтен рефлекс и не позволи топката да влезе в мрежата му.

В 70-ата минута Динко Хоркаш изпита проблеми, свали ръкавиците и поиска смяна, а след кратко забавяне на неговото място в игра влезе Илко Пиргов в 74-ата минута.  

В 88-ата минута Стефанов имаше добра възможност да обстрелва вратата на Локомотив от пряк свободен удар, но изстрелът му срещна стената. 

В добавеното 7-минутно продължение на срещата гостите от София потърсиха изравняването, като най-близо до попадение бе Роналдо, който засече центриране отдясно в наказателното поле, но шутът му мина встрани от вратата и така Локомотив се поздрави с крайния успех. 

В първия кръг от плейофите в първата шестица пловдивският тим ще се изправи срещу лидера в класирането Лудогорец в Разград, докато Левски ще гостува на ФК ЦСКА 1948.

Локомотив (Пловдив) – Левски 1:0 

Голмайстор: 1:0 Джовани 60

Локомотив (Пловдив): Динко Хоркаш (73 – Илко Пиргов), Джовани Трупе, Мартин Паскалев, Хорхе Сегура, Матеус да Силва, Христо Иванов (91 – Кристиан Мендоса), Георги Каракашев, Джовани Бариани (91 – Петър Андреев), Димитър Илиев, Бабакар Дион (93 – Йосип Томашевич), Ерик Сорга (75 – Милош Петрович)

Левски: Пламен Андреев, Жереми Петрис, Килиан ван дер Каап, Вендерсон Цунами, Рикардиньо, Ивелин Попов (84 - Асен Митков), Уелтън Фелипе, Роналдо, Асен Чандъров, Сонко Сундберг, Марин Петков (56 – Илиян Стефанов)