Шах, а скоро и мат, така може да се опише най-точно ситуацията в Ботев Пловдив по отношение на това кой ще води отбора до края на сезона. Мачът с Арда в Кърджали, загубен с 1:2, бе последен за португалския наставник Бруно Балтазар. Преди двубоя ръководството обяви, че се разделя предсрочно с него и няма да го търпи до края на кампанията, от която остават 3 кръга.

Снощи се очакваше ново решение не шефовете за това кой да доизкара сезона. Играчите очакваха да разберат кой ще ги изведе днес за занимание на базата в Коматево, но име не бе обявено.

В понеделник жълто-черните приемат Славия в четвърти опит за първи гол и победа на „Колежа“ след загубите от Левски, Лудогорец и Локомотив София. Не е изключено тимът да бъде поверен на наставника на дубъла – израелеца Даниел Коен, който първоначално работеше в школата, но после пое втория състав.

Въобще кашата в Ботев Пловдив е голяма. Очаква се в най-скоро време да бъде обявено името на новия старши треньор, като това най-вероятно ще е Станислав Генчев. Засега другата опция – Станимир Стоилов, е малко вероятно да се случи.

Канарчетата изпращат един от най-кошмарните си сезони, изпъстрен с куп треньорски промени. Кампанията бе започната от Азрудин Валентич, после начело бе хърватинът Желко Копич, а до вторник вечер португалецът Бруно Балтазар. Временно начело бе и арменецът Артур Ованесян.