Президентът на баскетболния Левски Константин Папазов е предложил Саво Милошевич за нов треньор на сините. Бившият член на Надзорния съвет на футболния клуб е посочил 49-годишния сърбин на мажоритарния собственик Наско Сираков и той е харесал профила на наставника.

Както е известно, Папазов е много близък с треньора на баскетболния гранд Желко Обрадович. Сръбският специалист и неговият дългогодишен помощник в Панатинайкос Димитрис Итудис са кръстници на синовете на Тити Папазов – Александър и Димитър – Желко. Именно оттам идва и връзката със Милошевич.

Бившият треньор на гробарите и Олимпия Любляна е близък приятел с баскетболната легенда и Обрадович се е изказал ласкаво пред Папазов за него.

Наскоро Саво стори същото за Желко след мач на Партизан в Адриатическата лига, като заяви, че той е главният „виновник“ за възраждането на гробарите след завръщането си през 2021 година.

Откакто Станимир Стоилов напусна „Герена“, Папазов отново започна да присъства на мачове на Левски, както и да коментира темите, свързани с футболния клуб. Дори на няколко пъти се изказа остро по адрес на бившия треньор на сините, пише "Тема:Спорт".

Според информациите, които се тиражират, договорът на Саво Милошевич с Левски ще влезе в сила от 15 юни. Сърбинът е подписал своя контракт с клуба от „Герена“, като ще получава по 18 000 евро месечна заплата. Това се е случило миналата седмица. Както е известно, той бе в София в четвъртък и петък.

Тогава преговорите са били финализирани успешно и бившият наставник на Партизан и Олимпия Любляна си е стиснал ръката с мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков. В Сърбия обявиха, че настоящият помощник-треньор на Партизан Алберт Надж ще бъде първи асистент на Милошевич.