Ботев (Пловдив) ще изиграе последния си мач за сезона в Първа лига само с български футболисти. Това стана ясно след последната тренировка на "жълто-черните" преди мача с Арда (Кърджали) от 36-ия кръг на шампионата, който е насрочен за вторник (6 юни) от 19:30 часа на стадион "Христо Ботев".

Днес "канарчетата" проведоха последното си занимание преди срещата, като то се състоя на "Колежа". След тренировката старши треньорът Стефан Стоянов определи група от 19 футболисти за сблъсъка с тима от Кърджали, като сред избраниците на наставника попаднаха само български състезатели. Чуждестранните играчи на "жълто-черните" вече са пуснати в почивка и няма да бъдат на разположение за двубоя. 

В групата на Ботев попаднаха Стефан Смъркалев, Мартин Панев, Божидар Сидеров, Станислав Петков, Мартин Христов, Иван Иванов, Станислав Работов, Мирослав Георгиев, Монир Ал Бадарин, Константин Павлов, Красиан Колев, Никола Гелин, Мартин Ситев, Димитър Папазов, Добромир Павлов, Лъчезар Балтанов, Димитър Балинов, Емил Найденов и Даниел Гичев.

Така, след като по-рано през сезона под ръководството на Бруно Балтазар Ботев започна с 11 чужденци в стартовия състав в двубоя срещу Славия от 27-ия кръг, сега "канарчетата" ще разчитат изцяло на български футболисти срещу Арда.

Двубоят пък е изключително важен за тима от Кърджали, защото при победа възпитаниците на Александър Тунчев ще си гарантират седмото място в крайното класиране, а с това и участие в баража срещу четвъртия в подреждането за място в турнира Лига на конференциите.