Отборите на Берое и Спортист Своге ще се изправят един срещу друг в бараж за участие в Първа лига през следващия сезон. Двубоят на стадион "Ивайло" във Велико Търново ще се играе днес от 19:00 часа.

В голяма част от сезона Берое бе над зоната на изпадащите, като тимът бе на 12-то място в класирането преди последния кръг, но в него допусна загуба от прекия конкурент за оцеляване Хебър в Пазарджик и в крайна сметка финишира 14-ти. Така старозагорци ще трябва да се борят за мястото си в елита в пряк двубой със Спортист, а лошата новина за тях е, че заради наказание няма да могат да разчитат на полагащото им се домакинско предимство и мачът ще се играе във Велико Търново.

Ръководството на клуба реагира решително след загубата от Хебър и уволни треньора Николай Киров, а в ключовия бараж Берое ще бъде воден от трима специалисти - Веселин Пенев, Иван Желев и Мирослав Радев.

От своя страна Спортист Своге завърши на пета позиция в крайното класиране на Първа лига, но тъй като пред тима финишираха дублиращите отбори на ЦСКА 1948 и Лудогорец, "шоколадите" получиха право да участват в баража за промоция.

Никола Попов ще бъде главен съдия на двубоя, а негови помощници ще бъдат Петър Митрев и Димитър Русев. Четвърти съдия е Иво Андреев, а на ВАР-а ще оперират Драгомир Драганов и Дими Вълчев. Съдийски наблюдател е Мартин Богдев.