Президентът на Славия и дългогодишен ръководител в българския футбол Венцеслав Стефанов говори по различни теми след края на шампионата в Първа лига. Стефанов коментира формата на първенството, както и представянето на "белите", които останаха на осмо място и не можаха да играят бараж за класиране в Лигата на конференциите.

"Това не е правилният формат на шампионата, но не очаквам нещо да се промени драстично. Единственият, който игра феърплей, беше Цецо (спонсорът на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов). Прави му чест", заяви Стефанов на пресконференция. 

Все още няма стопроцентова яснота кой ще бъде следващият старши треньор на "белите", но Ангел Славков трябва да остане в щаба на новия специалист. Един от вариантите да поеме отбора е бившият футболист на Барселона и бивш испански национал Хосе Мария Бакеро.

Венцеслав Стефанов съобщи, че защитникът Виктор Генев се завръща в Славия, докато Емил Виячки ще бъде продаден в ЦСКА 1948. Генев, който до момента игра за Ботев Пловдив, беше при столичани през сезон 2010-2011.

Президентът на "белите" говори и за съмнителните мачове в Първа лига, както и за поражението с 2:3 при гостуването срещу Арда в Кърджали след късни голове в допълнителното време.

"Имаше много съмнителни мачове и сега е нормално УЕФА да разследва. Начинът, по който Ботев излезе срещу Арда, е позорен. Ако аз бях президент или ръководех БФС, тази среща нямаше да се зачита, защото това е безпринципно. Няма нищо футболно в това, а имаше и други мачове. Мачът на Левски с Локомотив Пловдив например. Нашият двубой с Арда беше най-голямата пречка за това да се класираме за плейофа за евротурнирите. Много уважавам Ангел Славков, но ако при 2:1 за Славия на вратата беше застанал Гошо Петков, мачът свършваше. Няколко пъти ВАР ни ощети. За мен уговорен мач е между Арда Кърджали и Ботев Пловдив. Децата на Ботев играха, но опитът и рутината на Арда си казаха думата. Ние сме си виновни, че изпуснахме седем точки преднина пред Арда", каза още Венцеслав Стефанов.

Той говори и за Димитър Бербатов, като го посъветва първо да поеме клуб. 

"С нищо не биха се подобрили нещата в българския футбол, ако Димитър Бербатов стане президент на футболния съюз. Беше голям футболист, но това не значи, че ще бъде успешен ръководител. Нека първо да поеме един клуб, да видим как го управлява", допълни Стефанов.