Актуалният капитан на Астън Вила в последния сезон от Висшата лига Ашли Йънг е поредната звезда, която зрителите на "Мача на Надеждата" ще могат да видят на 6 септември на Националния стадион "Васил Левски".

37-годишният ляв защитник към момента е единственият действащ футболист, който ще се включи в благотворителната инициатива на Стилиян Петров.

Ашли Саймън Йънг е роден на 9 юли 1985 г. в Стивънидж, Англия. Започва кариерата си в Уотфорд и един от основните играчи в тима, който спечели промоция за Висшата лига през 2006 г.

През януари 2008 г. е продаден на Астън Вила за 8 милиона лири и печели наградата за най-добър млад играч в елита на Англия. Играе във финала за купата на лигата срещу Манчестър Юнайтед на "Уембли" при загубата с 1:2 през 2010 г.

През юни 2011 г. се мести в точно в Манчестър Юнайтед за 17 милиона лири. На "Олд Трафорд" печели пет трофея - шампионска титла (2013 г.), купата на Англия (2016 г.), купата на лигата (2017 г.), супекупата на Англия (2011 г.) и Лига Европа (2017 г.).

През януари 2020 г. преминава в италианския гранд Интер (Милано) и печели титлата през 2021 г. Той е едва третия англичанин, който става шампион на Серия "А" в историята и то след пауза от 57 години. Първият е великият Джими Грийвс, който триумфира през 1962 г. с Милан. Година по-късно това прави и Гери Хъчънс с екипа на Интер.

След това се връща за втория си престой в Астън Вила. В последния сезон изигра 32 мача във всички турнири за бирмингамци с един гол. Общо в кариерата си има 618 двубоя в английските си клубове във всички турнири и 57 с екипа на Интер.

Йънг има 39 мача за националния отбор със 7 гола. Дебюта си прави на 16 ноември 2007 г. на стадион "Ернст Хапел" при победата с 1:0. Тогава е на 22 години, 4 месеца и 7 дни. Първият му гол е срещу Дания на  9 февруари 2011 г. и с него носи успеха с 2:1.

Йънг има и един мач в София от евроквалификациите за първентвото през 2012 г. Той е титуляр за Фабио Капело при успеха на англичаните с 3:0 след гол на Гари Кейхил, който също идва за "Мача на Надеждата" и два на Уейн Руни във вратата на Николай Михайлов. Сменен е в 62-ата минута от Джеймс Милнър.

На европейското през 2012 г. в Полша и Украйна изиграва 4 мача, като е един от двамата, които изпусат дузпа след 0:0 в редовното време и продълженията на 1/4-финала срещу Италия.

На световното през 2018 г. в Русия записва 5 двубоя. Там англичаните стигнаха до 1/2-финал, загубен в продълженията от Хърватия с 1:2.

Преди това Джо Коул, Шей Гивън и Стюърт Даунинг потвърдиха участие, а списъкът включва още Гари Кейхил, Максуел, Емил Хески, Юри Джоркаеф, Гарет Бари, Гайска Мендиета, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия и Неманя Видич. Треньор на отбора е Мартин О'Нийл.

Селекционерът на българските звезди Димитър Димитров-Херо ще може да избира от Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Мартин Петров, Мариян Христов, Георги Пеев, Милен Петков, Христо Йовов, Валери Божинов, Илия Груев, Радостин Кишишев, Красимир Балъков, Илиан Илиев и Здравко Здравков.