Единият от собствениците на Локомотив Пловдив Христо Крушарски заяви категорично пред „Тема Спорт“, че Ботев ще загуби дербито в неделя. Бизенсменът обаче уточни, че мъжкият футбол на „Лаута“ вече не му е приоритет.

„Аз вече не се занимава с мъжки футбол. Отдавна се занимавам само с младежи. Аз градя къщи и ветераните поддържам. Вие се сещата само за тези, които ритат топката пред телевизора и никой не ги гледа. Поглеждайте към старите и към младите".

"Онзи ден ветераните на Локо играха с румънски българи и на стадиона имаше 100-200 зрители. Повече хора, отколкото на мачовете на някои отбори, от които вие се интересувате. Направиха страшен мач, зрелище. Гледайте с отворени очи и широк мироглед".

"Сегашните трябва да гледат кои са били ветераните в миналото, за да се сраняват с тях. Защото днешните ги гледат по 20 човека. Публика събират само 8 мача у нас. На другите и родните им не идват понякога да ги наблюдават, защото са в чужбина“, сподели Крушарски. Той все пак говори и за Битката за Пловдив.

„Ще ходя на мача с Ботев в неделя. Ще го гледам на стадиона. Но аз в мъжкия футбол не се меся. Там има сериозни треньори, които разбират много от футбол. Да си направят цирка. Локо ще спечели, как иначе. Ботев са по-зле от нас. Нямаме проблем с тях. Ние не сме вързали, а те не са цъфнали още“, завърши бизнесменът в типичния си стил.