Бившият защитник на Барселона Жорди Алба ще се присъедини към Лионел Меси в Интер Маями, съобщи президентът на клуба от Мейджър Лийг Сокър (MЛС) Хорхе Мас.  

34-годишният ляв бек беше освободен от Барселона в края на миналия сезон, след като изигра повече от 450 мача за клуба, спечели Шампионската лига през 2015 г., шест титли от Ла Лига, пет трофия от Купата на Краля, четири Суперкупи на Испания и Световното клубно първенство.  

Алба, който има повече от 90 мача за испанския национален отбор, ще се присъедини в Маями към бившите си съотборници в Барселона Меси и Серхио Бускетс, които вече тренират с отбора.  

"Той вече подписа договора си и ще пристигне през следващите няколко дни. Тата (треньор Херардо Мартино) разчита на него", каза Мас в интервю за TyC Sports.  

Интер Маями опитва да привлече и друг бивш играч на Барса, уругвайския нападател Луис Суарес, който играе за Гремио в Бразилия. Мас каза, че са проведени разговори, но на този етап Суарес остава играч на Гремио. 

Президентът на отбора от MЛС потвърди и пристигането на парагвайския полузащитник Диего Гомес от Либертад и каза, че са осъществили официален контакт с аржентинския Расинг Клуб за Томас Авилес.