Арда (Кърджали) постигна първа победа от началото на новия сезон в Първа лига, след като надигра с 2:0 като гост Ботев (Пловдив) в мач от четвъртия кръг на шампионата. Играчите на Александър Тунчев стигнаха до успеха на стадион "Христо Ботев" с две попадения в рамките на две минути в края на първата част, като точни бяха Умар Сако и Станислав Иванов.

"Канарчетата" пък завършиха двубоя с десет души на терена, след като Антонио Перера бе изгонен от игра в добавеното време на срещата за втори жълт картон. С победата тимът от Кърджали събра актив от 4 точки и се изравни с ЦСКи Хебър (Пазарджик) на шестата позиция в подреждането, докато Ботев остава без успех от началото на сезона и с 2 точки в актива си заема 14-о място в подреждането.

Още в първата минута на мача гостите от Кърджали стигнаха до голова възможност, след като Абубакар Тунгара стреля от дистанция, но топката мина встрани от вратата.

Ботев отговори четири минути след това, когато Янис Карабельов принуди Анатолий Господинов да избива в корнер при опит за техничен прехвърлящ удар от границата на наказателното поле.

В 40-ата минута Арда откри резултата. Радослав Цонев центрира от корнер към Умар Сако, който бе изпуснат от защитата на „канарчетата“ и засече с глава в мрежата на домакините за 0:1.

Само две минути по-късно играчите на Александър Тунчев удвоиха аванса си. Станислав Иванов бе изведен отдясно в наказателното поле на Ботев, където на няколко пъти залъга Роберто Пунчец и завърши по земя покрай Даниел Кайзер за 0:2. При този резултат дойде и почивката.

На полувремето старши треньорът на Ботев (Пловдив) Станислав Генчев извърши тройна смяна, като пусна в игра Рой Херман, Константинос Балоянис и Антонио Перера на местата на Николай Минков, Красиан Колев и Роберто Пунчец.

Тези промени доведоха до известен импулс в играта на „канарчетата“ и в първите десет минути на втората част Анатолий Господинов трябваше да прави спасявания при далечни удари на Точукву Нади и Самуел Акере.

Отборът на Арда обаче продължи да бъде опасен на контраатака и в 60-ата минута можеше да реализира трето попадение. Деян Лозев се откъсна от Рой Херман на левия фланг, навлезе в наказателното поле и пробва да намери далечния ъгъл с фалцов изстрел, който мина встрани от вратата.

Две минути след това Антонио Перера бе изпуснат от защитата на гостите при центриране от корнер, но ударът му с глава не намери целта.

До края на срещата „канарчетата“ владееха повече топката и опитаха да се върнат в мача, но така и не намериха път към вратата на Анатолий Господинов. "Жълто-черните" завършиха мача с десет души на терена, след като в добавеното време на мача Антонио Перера бе изгонен от игра за втори жълт картон.

В следващия кръг Ботев (Пловдив) гостува на Хебър (Пазарджик), докато Арда е домакин на Локомотив (София).