Днес ще се изиграят нови два мача от четвъртия кръг на Първа лига. От 18:45 часа ЦСКА посреща Славия на стадион „Българска армия“ в столицата, а от 21:15 Локомотив Пд е домакин на Левски на „Лаута“.

ЦСКА приема Славия на „Армията“ в опит да се върне на пътя на победите, след като допусна унижително поражение от румънския Сепси с 0:4 в реванша от втория квалификационен кръг на Лига на конференциите.

„Червените“ отпаднаха от третия по сила евротурнир с общ резултат 0:6 и ще посрещне „белите“ в родния шампионат в минорно настроение. Срещата ще бъде официален дебют за новия старши треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро в Първа лига, след като специалистът замени на поста освободения Саша Илич.

„Армейците“ са с четири точки от два изиграни мача в Първа лига, след като стартираха с нулево равенство срещу Хебър в Пазарджик, а след това победиха новака Крумовград с минималното 1:0. Мачът с Етър във Велико Търново пък бе отложен заради европейските ангажименти на отбора.

Срещу себе си ЦСКА ще има Славия, който взе визитата си на Етър и загуби след това от Ботев във Враца, преди двубоят на „белите“ с шампиона Лудогорец да бъде отложен. Възпитаниците на Хосе Мария Бакеро ще се опитат да се възползват от проблемите на ЦСКА и да постигнат един добър резултат на „Българска армия“.

В късния съботен мач, Локо Пд и Левски се изправят един срещу друг в интригуващ сблъсък. „Смърфовете“ на Александър Томаш повишиха нивото си на игра след равенството 1:1 с Ботев в поредното издание на градското дерби и се развихриха срещу Локомотив София и Ботев Враца. И в двете срещи „черно-белите“ вкараха по четири гола, като са един от четирите отбора без загуба в първенството – останалите три са Черно море, ЦСКА 1948 и ЦСКА.

Левски от своя страна започна кампанията във вътрешния шампионат с неприятно домакинско поражение от ЦСКА 1948 с 1:2, но след това изигра няколко много силни мача, които доведоха и до серия от четири последователни успеха във всички турнири.

Отборът на Николай Костов вкара девет гола в два двубоя срещу Ботев Пд и Локо София, а в Европа тимът взе и двата си мача срещу северномакедонския Шкупи, за да прогресира в Лигата на конференциите, където ще играе в третия предварителен кръг с Апоел Беер Шева от Израел.