От ПФК Левски направиха изявление, обръщайки се към Съдийската комисия към Българския футболен съюз.

"Сините", които загубиха с 1:2 гостуването си на Локомотив Пловдив в неделя вечерта в четвъртия кръг от Първа лига, са недоволни от триминутното допълнително време на двубоя, назначено от главния съдия Волен Чинков. 

"Обръщаме внимание на един тревожен факт, на който станахме свидетели по време на двубоя между Локомотив (Пловдив) и Левски на "Лаута". На ваше разположение сме предоставили извадка от ситуации през второто полувреме, в които общото загубено време от смени и прекъсвания на играта за оказване на медицинска помощ е 12 минути. На фона на всичко това, главният рефер Волен Чинков назначи само 3 минути продължение на срещата.

С това не искаме да оправдаем загубата на Левски, но искаме да обърнем внимание, че подобни плахи прояви на съдиите не помагат с нищо на футбола, след като само в рамките на последните дни в европейските клубни турнири станахме свидетели на огромни продължения при далеч по-малко накъсвания на играта.

Надяваме се искрено да бъдат взети мерки и съдиите да проявяват по-голяма смелост, независимо от резултата на терена!", се казва в изявлението на Левски в понеделник, разпространено от официалния сайт на клуба.