Преди година Евандро подписа с Локомотив Пловдив. Началото на “Лаута” бе трудно за него и се наложи да премине под наем в Спартак Варна, където игра през пролетта. Соколите обаче изпаднаха от елита. От началото на новия сезон 27-годишният бразилецът се завърна при смърфовете и постепенно се превърна в основен играч в селекцията на Александър Томаш. Той действа в средата на терена.

„Всъщност съм дясно и ляво крило, а се е случвало да бъда и централен нападател. Това са позициите, на които съм използван най-често в кариерата ми. Сега обаче треньорът ме постави в халфовата линия и си признавам, че се чувствам добре. Щастлив съм, когато съм на терена. Отборът ни е добре интегриран, тренираме много и знаем какво да правим на терена“, споделя Евандро пред „Тема Спорт“. 

Относно адаптацията си той добавя: „В началото е различно. Попадаш на различен тип футбол, различна страна и нова култура. Това със сигурност малко повлиява. Не мога да кажа, че беше много трудно, но все пак имах нужда от време. Но адаптацията е изключително важна. Смятам, че това е зад гърба ми и сега мога само да се забавлявам и да давам най-доброто от себе си, за да побеждаваме и радваме нашите фенове“, добавя бразилецът, който споделя, че Александър Томаш е един от най-добрите треньори, с които е работил.

Снимка: Lap.bg