Бившият капитан на националния отбор на България по футбол Христо Стоичков подкрепи дългогодишния си съотборник Петър Хубчев, който се бори с онкологично заболяване.

Стоичков и Хубчев бяха съотборници в отбора, който достигна до полуфиналите на световното първенство по футбол през 1994 година в САЩ. По-късно днес Стоичков, който стана голмайстор на турнира преди 29 години, ще вземе участие в "Мача на надеждата", организаран от друг бивш капитан на националния тим - Стилиян Петров. Двубоят ще се изиграе с идеята да се помогне точно на хора с онкологични заболявания.

"Днес е денят, в който искам всички до един да съберем цялата си надежда за нашия брат Петър Хубчев! Без него нямаше да има лудо американско лято, нямаше да сме четвърти в света. Петьо, ти беше професорът в нашата защита! Професорски се справи с Батистута, Клинсман и Фьолер! Професорски ще пребориш и болестта! Познавам те от толкова много години и знам какъв боец си! Всяка минута с теб в националния отбор като съотборници и треньори беше чест за мен! С теб съм, Петьо! Петата минута довечера е само и единствено за теб! Мач на НАДЕЖДАТА, 6 септември, Национален стадион "Васил Левски", написа в профила си във Фейсбук Стоичков.