„Когато имаме нужда от истинска помощ, българите много лесно се обединяваме“ - думите са на бившият национален състезател Велизар Димитров, който ще бъде част от отбора на звездите на България в днешния „Мач на надеждата“.

Той говори пред БНР, а благотворителното събитие е организирано от фондацията на Стилиян Петров, а приходите ще бъдат дарени за подпомагането на хора с онкологични заболявания. В тима на българите ще бъдят някои от най-именитите ни футболисти, като Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Красимир Балъков и други. За чужденците личат имената на легендите на Манчестър Юнайтед Рой Кийн и Неманя Видич, Робер Пирес от отбора на "Непобедимите" на Арсенал, Юри Джоркаеф, Гайска Мендиета и други. 

„Вълнението не е от последните 24 часа, то е още от момента, в който получих поканата преди повече от три месеца. Нормално да се вълнуваме, още повече, че дълги години не сме били заедно на футболния терен, още от времето на националния отбор. Ще бъде изключително приятно. Ще премерим сили с противници, които са доказани в световния футбол. Надявам се, да се представим добре, въпреки че сме по- старички от колегите от чужбина. Доколкото е възможност успях да се подготвя, защото вече сме на такава възраст, че не е възможно да се тренира усърдно. Все пак аз над 10 години не играя професионален футбол и беше доста тежичко. Доста стари травми се обадиха. Потренирах сериозно. Беше ми нарушен комфортът, но всичко е за една добра идея“, сподели Велизар Димитров.

„Отборът на чужденците  е впечатляващ. Неманя Видич и Рой Кийн са кошмар за всеки футболист, това в кръга на шегата. Всички те са  оставили огромна диря в световния футбол. Трябва да им отдадем нужното уважение, а и нашите фенове също. Това са футболисти, които дълги години сме гледали само по телевизията и сме се наслаждавали на това, което умеят. Много класни футболисти, професионалисти. Дано, но как да кажа, да не дават максимума от своите възможности, все пак ще играят срещу по – стари батковци“, допълни шеговито бившият национал

„Ясно ни е от доста години, че ние държава нямаме. Ясно ни е какво е положението със здравеопазването. Това са инициативи, които дори и да не може човек да се присъства, пак има начин как да помогне. Ние българите винаги са били силни. Когато някой има нужда от истинска помощ, лесно се обединяваме. Виждам колко много хора имат нужда от помощ и от лечение. Призовавам всеки, който, с колкото може да помогне. Може и едно левче да отдели, важна е каузата. Важно е мисленето да се промени. Трябва най-накрая да се сплотим, не само около от този мач, а и като държава, защото на всички ни е ясно, че нещата изобщо не са добре“, завърши бившият футболист на ЦСКА и украинския Металург.

Снимка: Lap.bg