В Германия окончателно бе официализирана сумата, която “Вердер” заработва от трансфера на българския национален халф Илия Груев в емблематичния за английския футбол “Лийдс”.

На 31 август той подписа договор за 4 г. с йоркширци, които през този сезон се подвизават в Чемпиъншип. Сделката е на стойност 6,5 млн. евро, а с предвидените бонуси може да премине 7 млн.

Сумата 6,5 млн. бе вписана в трансферната история на Груев от определено меродавно издание №1 в света в тази сфера transfermarkt.de.

През последните дни в немски медии се подчертава, че продажбите на 23-годишния българин и на нападателя Никлас Фюлкруг са донесли на “Вердер” свежи пари, от които клубът спешно се е нуждаел. Отчита се, че общата им сума е около 20 млн.

Фюлкруг бе продаден на “Борусия” (Дортмунд) за 13 млн., което доказва, че информацията на transfermarkt.de отговаря на истината.

Това индиректно бе потвърдено и от спортния директор на бременци Франк Бауман, който призна, че въпросните пари са осигурили финансова стабилност на клуба.

В същото време стана ясно, че българският национал ще играе с номер 44 в новия си клуб, пише "24 часа".