Любимецът на агитката на Локомотив Пловдив Христо Златински коментира пред SportLive.bg представянето на Лудогорец преди сблъсъка на „черно-белите“ с „орлите“. 38-годишният бивш халф защитаваше екипа на разградчани в периода между между 2013-2015 година.

В Лудогорец тогава го привлече именно настоящият треньор на тима Ивайло Петев. Златински игра с „орлите“ и в групите на Шампионската лига. Бившият национал на България изрази мнението си и за друга звезда на пловдивския футбол – Тодор Неделев, който акостира в Разград през февруари, но ексиграчът на Ботев Пловдив засега не получава много шансове за изява в състава на родния тотален хегемон.

-Г-н Златински, вие сте бивш футболист на Лудогорец. Какво е мнението Ви за представянето на отбора през тази кампания?

- В европейските клубни турнири напоследък се стабилизираха, но сгъстеният цикъл и мачовете на високо ниво може би в първенството ги изцежда малко емоционално. Това е възможно и да води до спадовете в играта им.

Сигурен съм, че с времето опитен треньор като Ивайло Петев ще успее да оправи този проблем. Мисля, че Лудогорец отново ще бъде това, което беше винаги през последните 12 години.

-Вие обаче се надявате през този сезон именно Локомотив Пловдив да сложи край на тоталната хегемония на разградчани.

- Всички локомотивци се надяваме през тази година да се получи и да триумфираме с титлата.

- Какви са спомените Ви от престоя  в Лудогорец и съвместната работа с Ивайло Петев, който през лятото на 2013-а година Ви привлече в Разград?

- Петев е много добър специалист и ерудиран човек. Има много знания за футболната игра. Той винаги може да даде много на футболистите и се държи добре с тях. Мога да кажа само добри думи за него, абсолютно нищо друго.

Работата, която върши, говори сама по себе си какъв треньор е той.

- Може ли да се каже, че през този сезон желаете Локомотив Пловдив да е първи, а Лудогорец – втори?

- Надявам се Локомотив Пловдив да бъде шампион. Това е желанието ми.

Изкарах страхотни 2 години и половина в Лудогорец, с невероятни европейски вечери. Хората ме уважават до ден днешен, както и феновете. Няма как да кажа нещо по-различно от това. Хората знаят, че аз съм си локомотивец .

- В началото на годината в Разград акостира една от звездите на пловдивския футбол – Тодор Неделев, но към момента Лудогорец не разчита много на него. Какво е мнението Ви за случващото се с бившия ас на Ботев Пловдив?

- Неделев е страхотен футболист и страхотно момче. Той е изключителен играч и съм сигурен, че ще си намери мястото.  Смятам, че скоро ще започне да се справя както той самия иска.