Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш заяви, че се гордее с футболистите си след равенството 1:1 при гостуването на шампиона Лудогорец в дербито от 11-ия кръг на Първа лига. Наставникът посочи като основна причина за спечелената точка грешката на вратаря на "орлите" Симон Слуга, след която падна изравнителното попадение на Петър Андреев. 

"Ключът беше глупостта, която направи техният вратар и ситуациите, които не успяха да реализират Лудогорец. Аз обаче съм горд с отбора си. Играхме срещу най-добрия тим в последните 12 години и смея да твърдя с най-добрия български треньор за последните години. Това са важни неща, които отчитам и аз съм горд с моя отбор, че ние стояхме на моменти като равен с равен. Горд съм, че не искахме да избягаме от това, което се опитваме да правим през цялото време. Въпреки индивидуалната класа на играчите на Лудогорец, ние от първата до последната минута се опитвахме да играем футбол", коментира след срещата Томаш. 

"Футболистите започват все повече да вярват в целия процес, в собствените си качества и най-вече да вярват в колектива, което е много важно. Ние сме отбор, който може да победи всеки. Беше много важно да покажем едно постоянство, но това, че в момента сме на първо място, не е важно. Важно е къде ще бъдем в края на шампионата", каза още наставникът на Локомотив.