Берое е осъществил сериозен трансферен удар, разбра „Тема Спорт“. Заралии са подписали с крило на Бока Хуниорс. Става въпрос за 27-годишният колумбиец Себастиян Вия. Контрактът му е за срок от 2 години, като той трябва да дойде в България през следващата седмица.

Само преди дни Бока загуби финала за Копа Либертадорес от Флуминензе с 1:2. Интересното е, че Вия е с принос, макар и индиректен, за достигането до битката за отличието. Той е записал 4 мача (б.р. – в груповата фаза), в които е вкарал 1 гола, като има и 1 асистенция.

Кариерата му е обаче е поставена на пауза от 1 юни. От тогава не е играл. Причината е, че аржентинското правосъдие го осъжда на две години и един месец затвор условно за сексуално насилие. Това е накарало Бока Хуниорс мигновенно да прекрати договорните си отношения с играча, който е смятан за един от големите таланти в родината си Колумбия. Там започва кариерата си през 2016 година в Депортес Толима, който през юли 2018-та го продава за над 1,5 милиона евро на Бока Хуниорс. Има 4 мача за националния отбор на Колумбия в периода 2018-2019 година.

През миналия сезон записва 18 двубоя за аржентинския град в шампионата и един за купата на страната. Себастиян Вия е поредното южноамериканско име, което акостира на стадиона под Аязмото. Той идва посредством мениджърската агенция на собственика на заралии Ернан Банато.