Нови три мача от 17-ия кръг на Първа лига ще се изиграят днес. От 13:00 часа Крумовград посреща ЦСКА, от 15:30 Левски е домакин на Ботев Пловдив, а от 18:00 Лудогорец гостува на Етър във Велико Търново.

"Червените" ще имат възможността да оглавят еднолично класирането в Първа лига с победа над Крумовград в Коматево. Играчите на Нестор ел Маестро победиха Хебър с 3:0 в последния си двубой, а сега могат да поведат с две точки на върха, ако се справят с Крумовград на Станислав Генчев.

На "Герена" Левски отчаяно се нуждае от победа над Ботев Пловдив след слабите резултати в последните седмици. "Сините" имат само един успех в последните си шест двубоя в Първа лига и вече изостават сериозно от лидерите. От своя страна "канарчетата" се представят солидно в последно време и се изкачиха до 10-то място в класирането с 19 точки.

В късния мач шампионът Лудогорец ще премери сили с последния в класирането Етър. "Орлите" вдигнаха нивото си след завръщането на треньора Георги Дерменджиев, а през седмицата постигнаха престижна победа над турския гранд Фенербахче в Лига на конференциите. Етър има само две победи от началото на сезона, но с победа над Лудогорец може да се измъкне от дъното в подреждането.

Пълна програма за 17-ия кръг в Първа лига:

Петък

Славия - Ботев Враца 1:0

Локомотив Пловдив - Локомотив София 2:1

Събота

Хебър - Черно море 1:1

Пирин Благоевград - ФК ЦСКА 1948 2:1

Арда - Берое 1:0

Неделя

13:00 ч, Крумовград - ЦСКА

15:30 ч, Левски - Ботев Пловдив

18:00 ч, Етър - Лудогорец.