В предаването "Арена спорт" БНТ излъчи телефонният разговор между заместник-изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов и собственикът на фирмата, която строи "Колежа", Илиян Филипов. Илиян Филипов заяви, че е бил заплашван, че лицензите на пловдивските стадиони ще бъдат отнети.

В разговора се чува, как двамата обсаждат възможността евроквалификацията между България и Унгария да се проведе на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

Илиян Илиев пояснява, че не е изпращал писмо до техническият директор на БФС Георги Иванов. Христо Запрянов посочи и възможността пловдивските стадиони да бъдат затворени, ако те наистина бъдат определени като опасни, при което Илиян Филипов изрази мнение, че подобен развой на събитията би разгневил цялата пловдивска футболна общност.

Ето целия разговор между Христо Запрянов и Илиян Филипов: 

Запрянов: Здравейте, Христо Запрянов се казвам, заместник изпълнителен директор на футболния съюз съм. Чета, че българският футболен съюз ви е подал някакво писмо, което вие не сте били съгласни да подпишете и така нататък, а до колкото знам това не е истина.

Филипов: Не знам къде четете това интервю. Аз казах, че с българския съюз нямам отношения. Отговарям пред Община Пловдив и не мога да отговарям пред друг.

Запрянов: Аз ви разбирам, ние сме в постоянен контакт. Писмото, което е било изпратено, сте го написали вие.

Филипов: Няма изпратено писмо до Общината, нещо бъркате нещата. Не знам кой ви е казал такова нещо. Гонзо ми се обади и ми каза да пусна писмо до него. Като видях, че е българският футболен съюз казах, че не мога. Изпратих го по вайбър и го е рапространил, като няма никакви подписи и ме е вкарал във филм. Ако ми се възложи какво трябва да направя от Общината, ще се направи. Бяхме в полицията и казах, че се строи.

Запрянов: Аз ви питам за вашето становище, защото нали разбирате, че ако се твърди, че мач между България и Унгария без публика е рисков, ние като футболна институция трябва да затворим стадиона за следващата една година, докато не стане готов, както и този на Локомотив.

Филипов: Айде да не влизаме в този тон, защото и Гонзо ми каза тези думи. Нищо общо няма мач за УЕФА с такъв във вътрешно първенство. В момента говорите като Гонзо и гледайте да не излезе някъде. Ако ще бъде в тази насока, затварям и това е. Ще налеете огън в цялата футболна общественост в Пловдив.