Илиян Филипов, чиято компания довършва изграждането на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, отправи гневни критики към ръководството на Българския футболен съюз. Бизнесменът използва официалната страница на една от фирмите си, за да се обърне и към пловдивските граждани.

Публикуваме официалната позиция на Филипов без редакторска намеса:

Всички българи, гледахме с огорчение събитията от снощи пред националния стадион „Васил Левски“.

Всички видяхме грозните сцени на гняв и насилие. И виновниците за това са управляващите БФС. Затова – незабавна оставка.

Народната любов снощи ви се показа, но не ви достигна. Много скоро ще ви се наложи да емигрирате от България, ако продължавате с това нагло поведение и с гнусните си лъжи.

Всички хора разбраха, че вие затворихте стадиона за феновете.

Престанете да лъжете за УЕФА и СДВР.

Цяла седмица се чудехте къде да се скриете като мишки по провинцията.

Наричахте лъжци хората, който милеят и искат да опазят това което са построили.

Но това знам, че не го разбирате, защото всеки от вас надали през живота си е сложил тухла върху тухла. Вие освен да разрушавате, крадете, пиете и лъжете друго не сте в състояние да направите.

Всеки служител в БФС с останало поне малко достойнство трябва на секундата да се разграничи от тези управляващи!

Наглостта на Боби, Емо, Лечков и Гонзо премина всякакви граници.

Незабавна ОСТАВКА и бъдете сигурни, че народната любов, след снощната вечер, ще е все по близко до вас. Ще останете в историята, като най-некадърните и най-наглите управници на българският футбол!

А до всички пловдивчани:

Да благодарим, че това недоволство срещу шайката, не дойде в нашия любим Пловдив. Въпреки натиска и лъжите, които използваха Осмокласника и Изневярата, за да приемем националите на стадион „Христо Ботев“!

Илиян Филипов

ДЗЗД „Колежа“