"Тук съм дошъл като човек, който уважава тази институция. Не съм дошъл да се превръщам в жертвено агне. Очевидно никой не го интересува фактологията. Различно се тълкува от всеки или от всички тази дълга кореспонденция. Тук никой не иска фактите, а иска да има жертва и жертвата е ясна. Това не е никакво изслушване, а нападение срещу мен". Това обяви президентът на БФС Борислав Михайлов пред парламентарната Спортна комисия.

"Аз съм изкупителна жертва от едни хора, които неистово искат да станат шефове във футболния съюз. Има други хора зад тях, които ги финансират и съответно тези, които превърнаха този мирен протест в немирен, и това са хулиганите. Аз съм горд, че успяхме да спасим човешки животи, въпреки целия натиск. Решението не е БФС, а на УЕФА. Не може след всеки протест някой да подава оставка", каза още Михайлов, който допълни, че не е имало политически натиск към БФС в навечерието на двубоя.

"БФС не е премествал или затварял мача. БФС носи отговорност за случващото се на стадиона, но не и извън него. Отговорност трябва да се търси от подстрекателите и платените провокатори. БФС не може да се превръща в изкупителна жертва, че някой е планирал платен протест", допълни Михайлов.

Михайлов и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов отговарят на въпросите на депутатите от комисията днес във връзка със злополучния мач с Унгария от миналия четвъртък. "Вчера изпратихме цялата хронология, там е описано всичко. Цялата комуникация идва от сведение от компетентните органи в България, от Фейсбук страници, от изследване на проблемите в сигурността за този мач в България от страна на УЕФА, тъй като се очакват над 3500 фена в България, и от крайнодесни фракции в Унгария. Имаше хиляди публикации, интервюта, изпратени писма, включително и до министъра на спорта", добави Михайлов. /БГНЕС

Галерия