Съмнения, че оставката на президента на БФС Борислав Михайлов е истинска, изрази претендентът да оглави футбола Димитър Бербатов. Според него е важно да се види дали временният президент Михаил Касабов ще бъде регистриран в Търговския регистър до понеделник.

"Оставката всички я чухме. Сега временно изпълняващ длъжността ще е Михаил Касабов. Той вече го е правил това. За да е всичко както трябва, той трябва да бъде вписан в Търговския регистър в 7-дневен срок. Ако това не се случи, значи нещо се мъти", каза Димитър Бербатов в интервю за "Евронюз България".

Много важно е и къде ще бъде проведен конгресът на БФС, каза още той. В НДК има много тъмни стаички, в които да се водят разговори и преговори, даде за пример Бербатов. Предният конгрес на БФС, на който Михайлов победи Бербатов с разлика от един глас и съмнения за манипулация на гласуването бе проведен именно в НДК.

"Боби Михайлов забравя къде съм играл и какво съм направил. Стоя сам зад себе си и мога да си позволя да провеждам кампания. И такива думи ме карат да съжалявам хората, които ги казват.

Конгресът трябва да е честен и клубовете не трябва да бъдат малтретирани за кого да гласуват", каза още Бербатов по адрес на президента на БФС. Преди седмица Михайлов обясни, че искат да го свалят безработни бивши футболисти, зад които стоят други интереси.

Сегашното ръководство на БФС никога няма да види проект за нов национален стадион, защото държавата не иска да работи с тях, заяви още Бербатов.

Екипът му имал готов проект за нов национален стадион, подчерта той. Но отказа да издаде подробности, за да не му бъде открадната идеята. Стадионът ще е не толкова далеч от София и без атлетическа писта, обясни обаче Бербатов.

Той покани всички останали кандидати за президент на БФС на дебат.