Халфът на Ботев Пловдив Янис Карабельов ще пропусне гостуването на Етър за купата. Осминафиналът на „Ивайло“ е в четвъртък (7 декември) от 17:30 часа. Веднага след неговия край, в студиото на Диема спорт ще бъде теглен жребия за четвъртфиналите.

Карабельов получи пети жълт картон от началото на сезона при победата с 2:0 над Арда в Кърджали и ще бъде наказан. Добрата новина за старши треньора Душан Керкез е, че друг полузащитник – Дилан Мертенс, който не игра срещу Арда, заради контузия, вече е готов и ще е на линия.

Феновете на Ботев пък се подготят за мощна подкрепа на отбора на „Ивайло“. „Жълто-черна инвазия очаква Търново в четвъртък“, написаха от Клуб на привържениците на Ботев Пловдив (КПБП).

Последният мач за годината на канарчетата е на 10 декември (неделя) от 15:00 часа срещу Хебър на „Колежа“. Жълто-черните се събират за първа тренировка на 8 януари (понеделник). Преди това в събота и неделя те ще минат обстойни прегледи. Ботев Пд ще е на лагер в Турция, който е планиран да започне около 20 януари.

„ПФК Ботев АД и Сдружение ПФК Ботев организират Коледно тържество, което ще се състои на 19.12. от 19:12 часа в зала „Бендида“ на Гранд хотел Пловдив. По традиция на събитието присъстват ръководството, футболисти и служители на клуба, членовете на Сдружението, ветерани и официални гости. Желаещите да присъстват на коледното тържество членове на Сдружението и притежатели на клубни карти могат да закупят куверти на цена от 80.00 лева“, написаха от клуба вчера.