Извънредният изборен конгрес на Българския футболен съюз ще се проведе на 15 март 2024 година в хотел "Маринела". Това стана ясно след Изпълкома на БФС, проведен днес и след оставката от преди 10 дни на президента на централата Борислав Михайлов.

До избора на нов президент на БФС временно функциите ще изпълнява Михаил Касабов, който беше в подобна роля и в периода 2019 - 2021 г. 

“15 март, хотел “Маринела”. Това е информацията за конгреса. При тази ситуация в държавата, ще има много кандидатури, може би. Имаше спорове къде да е. Аз предложих залата на народното събрание, няма угодия. Аз в “Маринела” съм правил много събития. И за веселие и за сериозни събития. Защо да не се кандидатирам, опит дал Господ. Аз бях щастлив човек, че работих с такова поколение. Сега има промяна. Оставката не се приема от нас, тя се приема от конгрес. Ще има конгрес, само трябва да сме спокойни и усмихнати, че аз вече забравих да се усмихвам”, каза Валентин Михов след Изпълкома. 

Малко преди 13:00 часа базата на националния отбор в "Бояна" започнаха да пристигат представилите на стария Изпълком, който е последно вписаният в Търговския регистър: Венцеслав Стефанов, Йордан Лечков, Димитър Георгиев, Емил Костадинов, Валентин Михов, Петър Величков, Атанас Фурнаджиев и др. 

Нямаше пресконференция, както и среща с медиите на членовете на Изпълкома на БФС. Повече детайли и подробности около провеждането на конгреса ще бъдат дадени по-късно.