Георги Давидов се задържа само 3 години като международен рефер и от Нова година отпада от ранглистата на ФИФА. На негово място ще влезе скандалният Георги Гинчев, срещу когото имаше доста оплаквания, съобщи източник от съдийската комисия на БФС.

Давидов така и не успя да се придвижи напред в ранглистата, като си остана в най-ниската втора група на реферите. Реално обаче България има само един в първа група и това е Георги Кабаков. Всички останали са в долната, като перспектива има само пред Радослав Гидженов.

В същото време Никола Попов остава международен арбитър за 12-а поредна година, без да е получавал някакви сериозни наряди този сезон, но за сметка на това е четвърти рефер на повечето мачове на Кабаков. Той се назначава от БФС. УЕФА предпочете да дава наряди само на Кабаков, но Гидженов се появи и в младежката Шампионска лига, предава "24 часа".

За качествата на международните ни арбитри говори фактът, че отново само Кабаков има наряд за последния кръг на евротурнирите, като ще свири на “Панатинайкос” в Лига Европа. Другите вече забравиха кога за последно са ръководили двубой в турнирите.

Разместване ще има и ранглистата на ВАР арбитрите. От нея ще отпадне Георги Кънчов Димитров, а на неговото място ще влезе Волен Чинков, който е заступорен в най-долната група от УЕФА, откакто влезе в ранглистата през 2018 г., или преди цели 5 години.

Чинков остава и в ранглистата на ръководещите заедно с Драгомир Драганов.

Реално най-много от българските съдии УЕФА използва дамите ни Галя Ечева и Християна Гутева. И двете са в първа група на ранглистата, което е мечта за мъжете поне до момента.

В повечето европейски държави жени вече свирят мачове от първенствата. У нас се използват единствено за четвърти рефер или ВАР по неясни причини.