Сериозни промени се очакват по високите етажи на Локомотив Пловдив в близките дни. Вчера стана ясно, че единият от акционерите Адам Сотков е предал своята част от акциите на Христо Крушарски.

Самият Крушарски обаче не потвърди, че е взел акциите, но и не отрече, че има раздвижване по този въпрос. "Да не слагаме каруцата пред коня. Все още няма нищо официално", коментира Крушарски специално за "Мач Телеграф".

Нещо повече, той заяви, че първата му и основна цел е да се кандидатира за президент на БФС. "Това ми е първостепенна задача. Ще обърна целия български футбол наопаки с моята програма", каза Крушарски.

За конфликт между двамата собственици на Локомотив Пд пръв разкри изпълнителният директор Павел Колев веднага след загубата с 0:3 от Левски на стадион "Георги Аспарухов". Тогава той излезе пред медиите и обяви, че в клуба има финансови проблеми, породени от неразбориите между акционерите. Той обвини Адам Сотков, че е давал пари от бюджета на Локо на друг отбор, в чието управление е бил през годината - Миньор Перник.

По-късно Сотков отрече някога да е имал нещо общо с пернишкия клуб.

Според информация на изданието конфликтът между двамата акционери е избухнал още през лятото на тази година. Повод за него е станало неизпълнено обещание от страна на Сотков, свързано с финансови отношения между акционерите и клуба. Според различни източници, финансовите неуредици в клуба могат дори да лишат Локомотив Пд от лиценз за следващия сезон.