Любослав Пенев дойде във Варна за преговори със Спартак. Във вторник старши треньорът на Хебър е посетил морската ни столица. Той е разгледал базата на клуба на спортен комплекс „Локомотив“ заедно със собственика на соколите Павлин Николов, а след това двамата са обядвали в луксозния ресторант „Капитан Кук“.

Пенев се е появил в заведението с папка в ръка. Очаква се в близките дни да стане ясно какъв е бил резултатът от визитата на Любо по Коледа в морската столица. Той е изложил своите условия – начин и методология на работа, цели, които ще се гонят. Неща, които е искал да се подобрят по базата.

Както е известно, настоящият помощник на Пенев в Хебър Радослав Здравков три пъти е водил Спартак, включително и в елита. Това се очаква да окаже влияние при избора.

По подобен сценарий преди година се развиха преговорите и с Димитър Димитров-Херо, който в крайна сметка се нави да поеме варненци.

Спартак зимува на второ място във Втора лига, което дава право на промоция в елита. Това е и целта, която ще гони отборът през пролетта. В момента начело на соколите е Васил Петров, който беше временен вариант. Наскоро обаче самият Николов обяви, че това се променя и Петров ще е постоянен наставник. Спартак започна сезона начело с Валентин Илиев, който обаче бе освободен заради слаби резултати. Наскоро клубът се раздели и с директорите Тодор Стойков и Енгибар Енгибаров. Във вторник соколите обявиха назначението на Витомир Вутов за треньор на вратарите.

Както е известно, положението в Хебър е доста сложно и неясно и не е изключено Пенев да приеме предложението на Спартак.