Легендата на българския футбол Чавдар Цветков запретва ръкави и отново ще помага на Локомотив Пловдив, научи BgDerby.com.

Чаво пак ще бъде консултант на собственика на черно-белите Христо Крушарски. В управата отново е и зета на президента на пловдивани Венко Рахталиев. Чавдар Цветков ще търси нови попълнения от Втора и Трета лига. Локо  Пд ще прави нов отбор през зимата. Освен футболисти от по-ниските нива, ще се залага в селекцията и на чуждестранни младоци. Крушарски и Чаво настояват да се обърне по-сериозно внимание и на ДЮШ. Повечето твърди титуляри от есенния полусезон са на сергията и ще бъдат продадени. Треньорът Томаш e бетониран засега. Лагерът на смърфовете ще е само в Пловдив. На преден план в списъка за нови попълнения на Локомотив са Браян Переа (Ботев Враца) и Реян Даскалов (ЦСКА 1948).

„Да вярно е, че пак съм в Локо. Но аз не съм се отделял никога от боса. Сега даже пак сме зедно“, беше краткия коментар на Цветков.

Медиите в Хърватска пък предричат вратарят на смърфовете Динко Хоркаш да направи скоро голяма крачка в кариерата си.

„Бившият вратар на Динамо Загреб пази брилянтно в България, той е най-добре оцененият вратар в лигата и със сигурност скоро ще направи голяма крачка напред в кариерата си. Навремето го свързваха с Лориен и въпреки че самият той каза, че завръщането в Динамо винаги е вариант, в този момент е по-вероятно някой друг клуб да го „плени“. Той няма да остане в България, а дали ще си тръгне още през януари или ще изчака лятото, когато изтича договорът му, предстои да видим. Но той не трябва да се тревожи, акциите му никога не са били по-високи и няма причина да очаква спад“, пише сайтът germanijak.hr, който прави анализ на хърватските играчи с изтичащи договори през лятото. Сред тях е и Лука Модрич от Реал М.