Младият защитник на ЦСКА Християн Петров бе обявен за най-изгодната сделка от българското първенство от няколко скаутски агенции. Неговите показатели били на европейско ниво и който реши да го вземе, нямало да сгреши. Цената му била около 1 милион евро, като се очаква да расте, ако премине в по-силно първенство.

Петров е спечелил 76,84% от дуелите си в защита през есента. При въздушните битки бил безпогрешен в 66,67%, което си било много добър показател, пише „24 часа“.

Християн бе твърд титуляр в състава на “червените” през есента, като се сменяха само партньорите му. Очаква се тази тенденция да се запази и през пролетта въпреки завръщането на Юрген Матай в състава. Капитанът на “червените” вече е напълно възстановен и започва подготовка.

В ЦСКА започнаха с прегледите преди началото на тренировките, като натоварването ще започне от неделя.

Все още се очакват нови попълнения, като един от постовете е десен защитник, където се търсела алтернатива на Иван Турицов.

Най-важен бил халф от типа на Амос Юга заради отношението на съдиите към него. Юга вече пропуска мачове заради наказания, след като почти не минава мач, без да бъде предупреден дори за неправилно дишане. В същото време играта на “червените” без него е доста вяла.

В Борисовата градина са категорични, че няма да върнат никого, стига да изпадне нещо качествено на трансферния пазар. Но по принцип в България идват футболисти, които вече са видели, че няма да успеят да си намерят отбор в по-силно първенство. Повечето от тях чакат до последните дни на трансферния прозорец, преди да изберат да дойдат у нас.