Спекулациите около бъдещето на Хосе Кордоба продължават, като все още не е ясно дали защитникът на Левски ще бъде продаден още през зимата, или не. В родината на футболиста – Панама, следят изкъсо ситуацията с Кордоба, като това важи най-вече за бившия клуб на футболиста – Атлетико Индепендиенте.

Клубът се надява Левски да вземе колкото е възможно повече пари при евентуална продажба на 22-годишният футболист, тъй като според изданието „El Siglo“, цитирано от „Дспорт“, 25% от сумата по нея ще отидат в касата на панамския клуб.

По този начин, ако Кордоба бъде продаден да кажем за 4 млн. евро, което би било рекорд за футболист от Панама, 1 милион евро ще отиде при Атлетико Индепендиенте, който даде Кордоба на Левски през есента на 2021 г., като получи за него 110 хиляди евро според портала Transfermarkt.

През есенния дял на сезона Кордоба изигра 24 мача за „сините“, в които направи 1 асистенция, а за интерес към него се твърди, че има от страна на гръцките Олимпиакос и Панатинайкос, както и от Бешикташ, Айнтрахт Франкфурт и Глазгоу Рейнджърс.