Христо Стоичков ще бъде ВИП-гост на една от най-бляскавите церемонии във футбола. Джани Инфантино, президент на ФИФА, покани Кавалера на „Златната топка“ за награждаването на най-добрите играчи за 2023 г. Събитието е на 15 януари (понеделник) в Лондон от 21,30 ч и ще бъде предавано пряко по МАХ Спорт 4.

Стоичков беше гост и на „Златната топка“, припомня „Труд“. От 9 години двете награди се разделиха. За футболист №1 в света на ФИФА гласуват всички национални селекционери, капитани и по един журналист от държава. Българският медиен вот е на Боян Бойчев от „Труд news”.

Инфантино все по-често кани Стоичков да бъде част от мероприятията на ФИФА. Двамата афишираха прекрасни  отношения още на Мондиал 2022 в Катар. Тогава Камата направи 45-минутно интервю с първия на футбола за американския тв гигант TUDN. Впоследствие няколко пъти Стоичков гостува на ФИФА – за последно при световното клубно първенство в Саудитска Арабия през декември. Заедно с Инфантино българската легенда води атаката на тима на световната централа, в който играха и други звездни футболисти от миналото. Сега швейцарецът настоя отново Стоичков да е ня ВИП местата в залата като е възможно и да връчи награда.

На церемонията в Лондон ще бъдат определени още най-добрия треньор при мъжете и жените, най-добрия вратар, най-добрата футболистка, най-красивия гол. Миналата година голямата награда взе Лионел Меси.

Снимка: Официална Фейсбук страница на Христо Стоичков