Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив Павел Колев коментира пред dsport бъдещето на старши треньора Александър Томаш в интервю за Спортното шоу на Дарик. Към момента не са водени разговори за нов договор на Томаш. Колев се пошегува, че ако клубът извърши още изходящи трансфери,

„Треньорският пост трябва да бъде в центъра на един стратегически план. Разговори не са водени, поне не формално. Аз с Александър Томаш поддържам близки отношения. Темата за нов договор не е на дневен ред, дори за него. Клубът трябва да преформатира целите си и да запази конкурентноспособността на отбора. До края на този месец, към 10 февруари, темата едва ли ще е актуална. След това, когато сме влезели в ритъм от мачовете и отборът има избистрен физиономия, надявам се добра, ще влезем в конкретика. Нито има конкретно предложение от наша страна, нито има отказ. В момента конкретна оферта няма, има интерес към няколко наши футболисти.

„Ако осъществим още два трансфера, Томаш ще спре да ми говори. По-добре да не се стига дотам. Да се продават футболисти от България в чужбина не е лесно. Футболисти, които преди година-две са били непознати, а сега струват пари, е добра оценка за работата на треньорския щаб. Не отива на клуб като Локомотив да продаде всички, които имат някаква стойност, това би сринало представянето ни. Няма да се стигне до трансфер на всяка цена. Трябва да е много добро предложението, за да се разделим с някой от нашите футболисти“, завърши изпълнителният директор на Локомотив Пловдив.