Първото зимно попълнение на ЦСКА Улаус Скаршем говори за първи път пред българска медия. 25-годишният норвежец разказа пред „Тема Спорт“ какво знае за новия си клуб и как е взел решението да пристигне в Борисовата градина.

„Много съм щастлив от преминаването си в ЦСКА. Веднага щом чух за интереса от клуба, казах на агента ми да направи всичко възможно сделката да се осъществи“, заяви халфът.

„Знаех, че ЦСКА е голям клуб с богата история. На емблемата си има три звезди. Нещо, с което не много отбори могат да се похвалят. Аз идвам от друг голям клуб – Розенборг. Те имат две звезди (тимът също като ЦСКА е рекордьор по спечелени титли на Норвегия – 26). Знам какво е да играеш за гранд. Запознат съм с високите очаквания на феновете и че винаги целта е да се печелят всички възможни трофеи. Тук съм, за да помогна на отбора да вдигаме титли и купи заедно“, не скри високите си амбиции Скаршем.

„Преди да взема крайното си решение, говорих и с Тобиас Хайнц, който ми разказа за живота в София и обстановката в клуба. С него се познаваме от младежкия национален отбор, където бяхме съотборници през 2019-а. След това запазихме контакт, комуникирахме си всяка година и за мен е наистина полезно, че има други норвежци (б.а. – Хайнц и Джонатан Линдсет), които да ми помогнат за адаптацията, да ми покажат града и т.н.“, каза още Улаус Скаршем, който днес ще дебютира за ЦСКА в контролата с Корона Келце.