Не е изключено до края на годината да стартира процедура по несъстоятелност на Берое. Такива индикации идват от футболната общност в Стара Загора. Местните фенове все по-скептично са настроени за оцеляването на зелените и поради тази причина има задействан план “Б”, чрез който да се възроди футболът в града, ако сегашният Берое изпадне във финансов колапс, пише „Sportal.bg“.

За „ракета-носител“ се обсъжда четвъртодивизионният Локомотив Стара Загора, който понастощем е втори в „А“ ОГ – зона „Стара Загора“. Идеята е той да не прескача групи по служебен път, а да си извоюва на терена местата в по-горните дивизии. За целта отборът стяга солидна селекция, като акцентът е местни играчи и влизане в Югозападната Трета лига. Спрягат се имената на бившия капитан на Берое – Иво Иванов, Милен Танев и други.

Силният човек в Локомотив е Паоло Драголов, който е син на легендата на заралии и бивш футболист на Левски – Васил Драголов. В управата пък могат да влязат Желязко Динев и доскорошният шеф в Берое – Стелиян Попчев.

Разговаряно е и с двама сериозни рекламодатели да финансират издръжката на отбора, който в бъдеще време да наследи Берое, ако финансовите проблеми на клуба от елита се задълбочат.

Дали всички тези еквилибристики ще се осъществят докрай, зависи най-вече от собственика на заралии Ернан Банато – разполага ли с достатъчно средства да изплати натрупаните под негово ръководство дългове и същевременно може ли да осигури прилична издръжка за ДЮШ и първия тим в елита. Много хора не гледат оптимистично на този вариант и в града все по-често наричат Локомотив Стара Загора “новият Берое”.