Стилиян Петров използва социалните мрежи, за да изрази съжалението си от действията на сегашното ръководство на БФС. Петров е част от екипа на Димитър Бербатов, който иска кардинална промяна във футбола у нас и вече трета година води битка за президенстския пост.

"След последните събития в българския футбол пред широката публика лъсва голямата истината кои са хората, стопиращи процесите за развитие на футбола. Една малка шайка - обкръжението на Борислав Михайлов, които с всички усилия се опитват да спрат легитимния президент Михаил Касабов", каза Петров в профила си във "Фейсбук". "Времето за действие е сега. Нека заедно, да гарантираме, че футболът в нашата страна ще остане спорт на честта и радостта за поколения напред. Нашите действия днес ще оформят бъдещето на футбола, които обичаме, и не се съмнявам, че заедно ще победим срещу тази шайка безхаберници“, добави той.

 

В петък предстои заседание на изпълнителния комитет на БФС, което ще бъде първо за годината.

"В петък на изпълкома част от тази шайка ще се опита да смени легитимния президент. Призовавам Михаил Касабов да покаже, че в България все още има лидери, има хора, които искат да работят за българския футбол. Да не се поддава на емоцията, на натиска, да бъде силен и да знае, че всички ние сме зад него. Както футболната общественост, така и клубовете", добави Стенли.