Бразилската звезда на Левски Уелтън внесе смут в клуба, след като обяви, че не е наясно с бъдещето си. На тривиален журналистически въпрос за евентуален трансфер след мача с Тузла, крилото каза загадачно:

"Ще видим какво ще се случи". Очаква се в неделя собственикът Наско Сираков и Николай Костов да обсъдят ситуацията. Сираков и изпълнителният директор Даниел Боримиров заминават за Турция и ще инспектират как протича подготовката на тима.

Шансовете Левски да се раздели с Уелтън обаче са минимални. Още преди Нова година стана ясно, че мениджърите на бразилската диаспора на "Герена" са направили опити да издействат по-добри договори на своите футболисти. В противен случай са поискали някой от тях, включително и Уелтон, да бъдат продадени.

Още тогава обаче Левски постави цена от 4 милиона евро, с която прекърши мераците на клубове от Япония и Белгия. Сега ситуацията не се е променила и няма причина "сините" да продават най-добрия си футболист в момента, нито да свалят цената му.

Както е известно, Уелтън беше обект на интерес от два белгийски клуба - Стандард (Лиеж) и Андерлехт. Тимовете не са се отказали от намерението си да привлекат крилото, но е по-вероятно да изчакат до лятото и тогава да предложат нова оферта за Уелтън./"Мач Телеграф"