Ботев Пловдив официално има нов вратар. "Канарчетата" привлякоха стража на Хебър Пазарджик Матвей Игонен.

Около преминаването на вратаря се разрази истинско шоу, след като от Хебър първо обявиха трансфера, след което го отрекоха на официалния си сайт.

Ето какво написаха "жълто-черните" за стража:

Матвей Иго̀нен официално е футболист на Ботев (Пловдив). Вратарят е третото ново попълнение на "жълто-черните“ за тази зима.

188-сантиметровият страж парафира дългосрочен контракт с "канарчетата“. Роденият на 2 октомври 1996г. естонски национал е бивш играч на Инфонет, Лилестрьом, Флора Талин, Подбескидже и Хебър (Пазарджик). Той остави силни впечатления с изявите си със "зелените“ от Пазарджик през настоящата кампания.

В националния отбор на страната си дебютира през 2017 г., като до момента е записал общо 14 официални срещи за Естония. Бивш национал на Естония в гарнитурите до 16, 17, 19, 21 и 23 години. През март 2021г. той дебютира и в официален двубой за националния отбор на Естония.

Стражът вече се присъедини към лагера на Ботев в южната ни съседка. Той премина успешни медицински прегледи и ще бъде на разположение на старши треньора Душан Керкез в утрешната среща с Вайле Болдклуб. Матвей ще носи номер 32 на гърба си.

ПФК Ботев (Пловдив) приветства Матвей Иго̀нен с добре дошъл и му пожелава много успехи и сухи мрежи под рамките на “жълто-черната" врата.