Локо Пловдив продължава с победния ход в контролите. В събота смърфовете надиграха с 1:0 Пирин на „Лаута“, като по този начин записаха трети пореден успех в предсезонната подготовка, а преди това подчиниха втория си отбор с 2:1. След това със същия резултат се наложиха над ЦСКА 1948.

В герой за черно-белите се превърна защитникът Хорхе Сегура, който в 80-ата минута се възползва от фатална грешка на Марио Кирев, който излезе неразчетено и позволи на бранителя да прати кълбото в мрежата от близка дистанция.

Въпреки победата на “Лаута” са длъжни да си направят необходимите изводи, защото липсата на креативност в предни позиции и трудностите при създаване на голови ситуации доказа, че празнините, оставени от напусналите Джовани, Конте и Минчев, са огромни и ако не бъдат запълнени, то едва ли ще успеят да задържат високото ниво от есента.

През първото полувреме Александър Томаш заложи изцяло на българска селекция, но се видя, че подобен подход ще отнеме доста време за стиковане. Черно-белите демонстрираха много добро движение, контрол над действията, владеене на топката и бяха ефективни в пресата и реакцията при загуба на кълбото, но се видяха липси в завършващата фаза. Божидар Костадинов, както и Петър Андреев на този етап не са способни да запълнят дефицита в последните 30 метра пред вратата на съперника. Далеч от изискванията на наставника все още е и Владимир Медвед.

Всичко това е принудило ръководството да вземе мерки и да се погрижи за подсилване на състава. Именно поради тази причина се очаква през идната седмица в Пловдив да пристигнат двама нови футболисти. По информация на „Тема Спорт“ става въпрос за офанзивни състезатели, които до този момент са се подвизавали в едно от водещите европейски първенства. Те са одобрени от старши треньора Александър Томаш, а преговорите се водят от спортния директор Илко Пиргов, който е успял да се справи с перипетиите, появили се по време на разговорите.