Страницата във фейсбук "Р-Еволюцията е тук" съобщи, че "Софийски градски съд е прекратил производството по исковата молба от члена на Изпълнителния комитет на БФС Румян Вълков срещу вписването на Михаил Касабов в Търговския регистър като изпълняващ длъжността президент на футболния съюз. Съдът се произнася, че искът е недопустим".

Решението е на TO VI-25 на закрито заседание с председател Весела Тр. Живкова Офицерска и гласи, че се връща исковата молба, както и се прекратява производството.

Преди няколко дни  СГС вече прекрати производство и по исковата молба на Димитър Георгиев. Такива молби са подадени общо четири от членове 
на Изпълнителния комитет. Другите две са на първия вицепрезидент на БФС Емил Костадинов и на Йордан Лечков.

Според страницата, подкрепяща кандидатурата на Димитър Бербатов за поста  президент на БФС, целта на тези жалби е "Борислав Михайлов и обкръжението му да заблуждават всячески обществото с оставката на Михайлов и тяхната единствена цел е той да остане на власт, след като предстоящият конгрес отново бъде обжалван от тях".

Това обаче няма как да бъде на 100 процента сигурно, тъй като юристи заявиха, че дали Касабов ще бъде вписан или няма да бъде, не е от особено значение за цялостната процедура. Това е така защото само и единствено Общото събрание може да избира президент и управителен съвет на БФС. Реално длъжността и правомощията на Михаил Касабов не се променят, без значение дали е вписан или не - той си остава изпълняващ длъжността до провеждането на Конгреса, след като изпълнителният комитет го е утвърдил.

Борислав Михайлов беше заличен от Търговския регистър като президент на БФС, а Михаил Касабов беше вписан като представляващ организацията.
Въпреки всички машинации от Михайлов и кликата му, това е решението, основано на закона и устава.

Реално Конгресът на БФС, който беше насрочен на заседание на изпълкома за 15-и 15 март 2024 година, на два пъти бе отхвърлен от Търговския регистър. Тогава от екипа на Бербатов обясниха пък, че умишлено от БФС били внесли грешните документи.

Снимка: БГНЕС