Ботев Пловдив постигна втора победа в контролите от подготвителния си лагер в Турция. „Канарчетата“ се наложиха с 1:0 над руския Рубин Казан. Единственото попадение в мача бе дело на Мартин Секулич през първото полувреме. 

В 22-ата минута вратарят на Рубин излезе при една силно изритана напред топка, но не се справи убедително с изчистването ѝ от границата на наказателното поле и тя попадна в Мартин Секулич, който без забавяне я прати в мрежата. 

През второто полувреме и двата тима имаха добри възможности за гол. В началото на втората част Дилан Мертенс получи на изгодна позиция в наказателното поле, но шутира неточно. 

Последваха силни минути за руския тим, в които на няколко пъти вратарят Стефан Смъркалев се намеси решително. В самия край на мача футболист на Рубин бе изгонен от игра след втори жълт и съответно червен картон.

Това бе четвърта контрола за играчите на Душан Керкез от лагера в Белек. До момента „жълто-черните“ допуснаха загуби от от полския Гурник (Забже) и от унгарския ФК Пакши, а постигнаха минимална победа срещу датския Вейле.