Локомотив София ще подсили дясната зона на отбраната си, като си връща португалския халфбек Селсо Рапосо. Двете страни вече са уточнили всички детайли по договора на 27-годишния футболист и съвсем скоро той трябва официално да бъде представен като първо зимно попълнение на столичните железничари, пише „Тема Спорт“.

Рапосо пристигна в „Надежда“ през лятото на 2021 година от исландския Вестри и бързо се превърна в титуляр. За два сезона той записа 65 мача и 4 гола, 8 асистенции за столичани. През миналата кампания изигра 36 срещи с екипа на червено-черните с 2 попадения и 5 асистенции, като помогна на Локомотив да стигне до полуфинал в турнира за купата на България и да завърши на девето място в класирането на Първа лига.

През лятото обаче договорът му изтече, а от клуба обявиха, че португалецът ще продължи развитието си в друг отбор. Той подписа с втородивизионния гръцки Каламата. През есента Рапосо записа 10 участия за тима, в които се отчете с две асистенции. Въпреки че контрактът му бе за 2+1 години обаче, той е бил прекратен в началото на тази година, което позволява на португалеца да се присъедини към състава, воден от Данило Дончич, като свободен агент.

Локомотив е сред клубовете в елита с най-ниска активност на трансферния пазар, като все още не е подписал с нито един футболист. Както вече писахме, железничарите преговарят със своя юноша и бивш нападател на Левски Мартин Петков. Той е обявил, че е съгласен да премине в „Надежда“, но ще изчака още малко за нова опция за чужбина, където вече бе част от украинския Черноморец Одеса и азербайджанския Туран Товуз. Ако такава не се появи, той ще подсили червено-черните. Пред завръщане в Локо София е и левият бек Мики Орачев.