Три пъти за щастие – едва от третия опит Дюкенс Назон бе трансфериран тази зима, след „гредите“ с кипърския Пафос и руския Ахмат Грозни. След сделката с Кайзериспор за правата на тарана обаче нещата за ЦСКА може да придобият измеренията от поговорката за стомната, която на третия път се чупи.

На 3 февруари червените победиха с 2:1 Бохемианс в последната си контрола на лагера в Турция, а треньорът Нестор Ел Маестро заяви: „Надявам се Назон и Турицов да бъдат с мен на 18 февруари“. На въпросната дата армейците подновяват битката за титлата с домакинство на Ботев Враца на националния стадион.

След привличането на Фернандо Каранга доста от анализите за ЦСКА залитаха в посока, че отборът разполага с много играчи за върха на атаката и щабът ще се чуди какво да ги прави и как да ги върти, за да ги държи щастливи. Освен бразилеца, който в първия си престой на „Армията“ се превърна в безусловен любимец на феновете, в нападение Ел Маестро разполагаше още с Назон, Майкъл Естрада, Матиас Фаетон и Данило Асприля.

Националът на Хаити вече го няма. Каранга, вече на 32, не е в оптимална физическа кондиция, защото пропусна лагера в Турция и до момента не е играл в нито един спаринг. Еквадорецът Естрада (4 гола в 17 мача в елита) има моменти, в които изглежда като човек, пуснал се от хорото. Той е под наем от Крус Асул до лятото и мотивацията му не е на ниво, като това пролича по време на лагера.

Еквадорецът изглежда незаинтересован. Фаетон пък вкара само 2 попадения в 19 шампионатни срещи през есента и не оправдава високите очаквания. А 35-годишният Асприля така и не започна като титуляр в първенството и очевидно не попада в сметките на треньора. Така че ако Каранга не включи турбото, то червените може да имат проблеми в нападение. Това поне сочат цифрите.

Да, всеки е наясно с минусите на Назон – че вкарва само на по-малките отбори, че се губи в дербитата, че не пресира достатъчно и не е силен във въздуха. Той обаче имаше присъствие и оползотворяваше повечето от открилите му се възможности. Затова и след  сделката за Дюкенс пак изниква въпросът – „Става ли по-силен ЦСКА след трансферните въртележки“. И към този момент отговорът на това питане не е положителен.

Просто защото червените се разделиха с водещия си голмайстор. С нападателя в най-добра форма. А това със сигурност е удар по треньорския щаб в навечерието на пролетния дял на кампанията./ Тема Спорт