Бившият централен защитник на Локомотив (Пловдив) и Левски Веселин Балевски в момента е член на Изпълкома на БФС и днес след заседанието говори пред медиите за решенията, които са били взети. Също така той даде и личното си мнение за Борислав Михайлов, с който е играл заедно в отбора от "Георги Аспарухов", а в момента работят заедно.

"Надяваме се всичко да е нормално за провеждането на Конгреса. Всичко е ясно, приеха се документите. Нямаше против при гласуването. Така че на 15-и март ще има Конгрес на БФС, ще бъде ръководен от Михаил Касабов (в момента изпълняващ функциите президент). Всичко ще бъде както е в Европа, в Германия, заяви Веселин Балевски при излизането си от Базата в Бояна. Друго не сме обсъждали. Това беше един кратък Изпълком".

На въпрос дали според него актуалната управа на централата е узряла за промени, той обясни: "Разбира се. Щом има конгрес, трябва нещо да се промени. Трябва да се сложи край на тази ситуация в българския футбол".

Преди близо две седмици – на 29-и януари, представители на УЕФА и ФИФА бяха на посещение в България. Най-напред те са посетили сградата на БФС, след което имаха и среща с министъра на спорта Димитър Илиев. Балевски беше попитан дали знае какво точно се е говорило на тези срещи извън стандартните съобщения, които бяха разпространени до медиите.

"Първо аз не съм присъствал на среща с тези хора. Знам, че Михаил Касабов е присъствал. Може би към него трябва да зададете този въпрос. Нямам информация. Не вярвам да е имало размахване на пръст към държавата да не се меси в делата на федерацията. Те са дипломатични хора във ФИФА и УЕФА".

Последва поредно питане като към близък приятел дали наистина Борислав Михайлов е решил да се оттегли от поста  президент на БФС или все още има вариант да се кандидатира. "Не, не, не. Мисля, че го е решил да се оттегли. Такова чувство имам, но все пак него го питайте. Това е негово лично решение".

"Четири години сме били заедно съотборници в Левски. Мога да кажа, че беше перфектен играч. Перфектен вратар, елиминирахме заедно два пъти Щутгарт – шампиона на Германия. Дали е перфектен ръководител? Е, всеки греши. Няма безгрешни хора, завърши Балевски.

Снимка: Lap.bg