Тръгналият си от ЦСКА Майкъл Естрада се оказал много странна птица. Еквадорецът имал доста широки пръсти и обичал да си угажда. Особено когато ставало въпрос за дрехи. Той шокирал съотборниците си в Борисовата градина, след като веднъж пристигнал преди тренировка с кутия, в която имало много маркови обувки. Цената им била 2700 евро, пише „БЛИЦ“.

Дни по-късно Майкъл се похвалил с друга покупка - чехлички "само" за 1100 евро. Нападателят признавал, че в гардероба му нямало дреха, струваща под 300 евро.

27-годишният Естрада винаги бил в крак и с най-новите  технологии. Мобилният му телефон бил от най-скъпите и най-модерните, сгъвал се на две. Купил си го за Коледа, за да си направи сам подарък. Лаптопът му също имал всички екстри и струвал, както се вика, "майка си и баща си".  

Друга негова страст били пръстените. На ръцете си имал цели три, като всеки от тях средно струвал по 3-4 хиляди евро.  Съотборниците му шушукали, че Майкъл се движел из София с по 15-20 000 евро по себе си, имайки предвид скъпите дрехи, обувките, бижутата и телефона.

 Пръстите на Естрада обаче се свивали в юмрук, когато ставало въпрос да дава за другите. С две думи - Майкъл бил стиснат. Съотборниците му твърдят, че при краткия му престой в ЦСКА от лятото до онзи ден той нито веднъж не почерпил. Имало е случаи, когато футболистите се събирали на кафе. Понякога някой плащал сметките на останалите. Естрада не го направил нито веднъж...

 Майкъл вече не тренира с "червените", тъй като е потеглил за родината си. Неговият наем в ЦСКА трябва да бъде официално прекратен днес. След това Естрада ще подпише с тима от родината си Лига дел Кито, известен още ката ЛДУ.  В Борисовата градина всички са категорични, че еквадорецът отдавна искал да си ходи, защото не му харесвало в България и приемат напускането му като бягство.

Тази сутрин се появи снимка от Еквадор, потвърждаваща, че Естрада се е прибрал и до часове трансферът му ще бъде обявен.